over ons

Van peuter tot starter

Het begon allemaal in groep 1. Ik weet nog dat ik samen met mijn moeder het schoolplein op liep. Op het schoolplein liep nog een moeder met een dochter en dat was Yara. Ik weet het niet meer zo goed maar ik geloof dat we sinds dat moment vriendinnen waren, het heeft in ieder geval niet lang geduurd.

We zijn nu bijna 22 jaar verder... en er is een hoop veranderd. Zo ben ik mijn bril en staartjes kwijt geraakt en Yara haar roze sweater. Inmiddels woont Yara in Frankrijk, zijn we allebei afgestudeerd en hebben we een hoop van de wereld gezien. We spelen misschien geen Rollercoaster Tycoon meer maar onze vriendschap is al die jaren gebleven.

Aan het begin van de corona lockdown, mei 2020, was Yara even in Nederland en we hadden afgesproken in een Amsterdams park om koffie te drinken. Daar bespraken we corona, haalden we herinneringen op, deelden we met elkaar hoe we ons voelden, hoe het ging met onze relaties, etc. Op een bepaald moment realiseerden we ons dat we echt in die starters fase terecht waren gekomen: allebei een stabiele relatie, op zoek naar een baan, met vrienden die trouwen en huizen kopen (wij nog niet)... Tegelijkertijd vroegen we ons af of we onszelf wel starters wilden noemen. We grapten dat we liever 'blijvers' waren, als in 'starters die blijven starten': zo blijft het leven tenminste een beetje leuk en spannend!

 

Maar goed, een paar maanden later heeft dit gesprek zich gemanifesteerd tot deze blog en we zijn benieuwd waar het ons gaat brengen!

Stuur ons een mailtje!

Dankjewel! We komen snel bij je terug.